۱۲ نتیجه برای ترابی
حمزه ترابی،
جلد ۲، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۷۶ )
چکیده
حمزه ترابی،
جلد ۴، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۷۸ )
چکیده
حمزه ترابی،
جلد ۶، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۰ )
چکیده
حمزه ترابی،
جلد ۸، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۲ )
چکیده
حمزه ترابی، رقیه شمشیری،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۶ )
چکیده
حمزه ترابی،
جلد ۱۳، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده
حمزه ترابی، مژگان بقایی پور،
جلد ۱۵، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۹ )
چکیده
دکتر حمزه ترابی، نرگس منتظری،
جلد ۱۷، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده
در حدود دو قرن، فرایند پواسون با ویژگی عدم حافظه برای توزیع نمایی متناظر به عنوان سادهترین و یکی از مهمترین مدلهای تصادفی مورد استفاده قرار گرفته است در حالیکه در دنیای پیرامون ما فرایندهای زیادی با حافظه بلند وجود دارند. بنابراین تعمیم فرایند پواسون به نحویکه این فرایندها را نیز شامل شود سودمند است. در این تعمیم، یک پارامتر $alin (۰, ۱]$ به عنوان توان کسری فرایند اضافه میشود. در این مقاله، تغییر حالت از فرایند پواسون معمولی به تعمیم کسری آن، یعنی فرایند پواسون کسری ($f$) بررسی و ارتباط $f$ با توزیعهای $alpha$-پایدار با حل یک معادله انتگرالی اثبات شده است. سرانجام مشخصات این برآوردگرها با استفاده از دادههای شبیهسازی آزمون شده است.
حسین نادب، حمزه ترابی،
جلد ۲۱، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده
نمونههای سانسور شده در آزمایشهای مربوط به آزمونهای طول عمر مطرح میشوند؛ یعنی هنگامی که آزمایشگر، زمانهای از کار افتادگی تمام واحدهای موجود در آزمون طول عمر را مشاهده نمیکند. در سالهای اخیر، استنباط بر پایۀ نمونههای سانسور شده بسیار مورد توجه قرار گرفته است، بهطوری که در مورد پارامترهای توزیعهای مختلفی مانند نرمال، نمایی، گاما، رایلی، وایبول، لگنرمال، گوسی معکوس، لوژستیک، لاپلاس و پارتو بر اساس نمونههای سانسور شده استنباط صورت گرفته است.
در این مقاله، روشی برای انجام آزمون فرضیه و یافتن بازۀ اطمینان دقیق برای میانگین توزیع نمایی تحت سانسور دورگۀ پیشروندۀ نوع اول پیشنهاد میشود. سپس با استفاده از شبیهسازی، عملکرد بازۀ اطمینان پیشنهادی مورد ارزیابی قرار میگیرد. سرانجام روشهای پیشنهادی، روی یک مجموعه از دادههای واقعی اجرا میشود.
خانم پریا ترابی کهلان، خانم لیدا کلهری ندرآبادی،
جلد ۲۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
استفاده از منابع اداری در اجرای سرشماریها، امکان کاهش هزینهها، بهبود کیفیت دادهها و تولید اطلاعات با توالی زمانی کوتاهتر را فراهم میکند. موارد ذکرشده میتواند علاوه بر نظارت سالانهی نماگرهای اهداف توسعهی پایدار، در تأمین نیازهای رو به گسترش نظام برنامهریزی و پژوهشی کشور نیز نقش بهسزائی داشته باشد، اما چالشهای زیادی نیز در این رابطه وجود دارد که یکی از مهمترین آنها ارزیابی کیفیت ثبتهای اداری است. ارزیابی کیفیت اصلیترین جنبهی بهکارگیری دادههای ثبتی و اداری در سرشماری و از ضروریات اجرای سرشماری ثبتیمبنا است که در آن نمیتوان از معیارهای سنتی ارزیابی کیفیت استفاده کرد. بهعبارت دیگر، علیرغم مزایای بهکارگیری دادههای ثبتی و اداری در سرشماری، بسیاری از مخاطرههای کلیدی کیفیت وجود دارند که باید قبل از استفاده از آنها در سرشماری بررسی و ارزیابی شوند. در این مقاله روشهایی که ادارههای آمار ملی چگونه میتوانند کیفیت دادههای بهدستآمده از ثبتها را با هدف تولید بروندادهای آماری باکیفیت ارزیابی کنند، مرور شده است. از اینرو، ابزارها و نماگرهای کلیدی مورد استفاده برای تعیین کمیت ارزیابی کیفیت در هر یک از چهار مرحلهی ارزیابی کیفیت شامل منبع، دادههای ورودی، فرایند و برون داد در فرایند سرشماری معرفی شده است.
خانم پریا ترابی کهلان، خانم لیدا کلهری ندرآبادی،
جلد ۲۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
در طول دهههای گذشته، چالشهای زیادی برای سرشماری سنتی وجود داشته است. گردآوری اطلاعات از افراد یک کشور با استفاده از روشهای سنتی یک عملیات عظیم و پرهزینه و یک نگرانی کلیدی است. علاوه بر این، کاهش تمایل جامعه برای پاسخگویی به پرسشنامههای سرشماری و بحرانهای غیر منتظره مانند همهگیری کووید ۱۹، تولید آمارهای قابل اعتماد با جزئیات جغرافیایی و محتوایی لازم را برای ادارههای آمار ملی دشوار کرده است. اما توسعهی فناوریهای جدید و رویکردهای گردآوری دادهها به این معنی است که فرصتهای نوظهوری نیز وجود دارد. تمایل روزافزون استفاده از منابع اداری در اجرای سرشماریها، امکان کاهش هزینهها، بهبود کیفیت دادهها و تولید اطلاعات مکرر را بهصورت سالانه فراهم آورده است. مطالعهی رویکردهای مختلف اتخاذشده توسط برخی از کشورهای منطقهی آسیا و اقیانوسیه نشان میدهد که در حال حاضر از دادههای اداری به روشهای مختلفی برای پشتیبانی از عملیات سرشماریها استفاده میشود. بررسی این رویکردها، برای یاری و راهنمایی کشورهایی که در حال تأمل در بهکارگیری یا توسعهی استفاده از دادههای اداری در سرشماری هستند، بسیار مفید خواهد بود. در این مقاله ضمن مرور تعریف ثبت و انواع ثبتهای اداری مورد استفاده در سرشماری ثبتیمبنا، اقدامات انجامشده در برخی کشورها در حرکت به سمت سرشماری ثبتیمبنا ارائه میشود.
خانم پریا ترابی کهلان، آقا علیرضا زاهدیان،
جلد ۲۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
بنگاههای کوچک و متوسط (SMEs) نقش بهسزایی در ایجاد فرصتهای شغلی، تولید ناخالص داخلی، افزایش تولید محصولات داخلی و صادرات ایفا میکنند و یکی از ارکان کلیدی دستیابی به رشد و توسعهی اقتصادی کشورها به شمار میآیند. هدف این مقاله، تبیین جایگاه SMEها و سهم آنها در اشتغال، اقتصاد، صادرات و دسترسی به منابع بانکی در برخی کشورهای منتخب و مقایسهی آنها با دادههای موجود در ایران است. برای این منظور، تعداد کل کارگاههای خرد و کوچک بخش خصوصی کشور (کمتر از ۵۰ نفر کارکن) و تعداد شاغلان آنها با استفاده از دادههای طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران طی دورهی ۱۰ ساله براورد و مقادیر آنها با استفاده از روش هموارسازی نمایی دوگانه برای سال ۱۴۰۴ پیشبینی شده است. نتایج حاکی از آن است که تعداد کارگاههای کمتر از ۵۰ نفر کارکن بخش خصوصی طی دورهی مورد بررسی افزایشی بوده و تا سال ۱۴۰۴ تعداد آن به ۴,۵۹۶,۸۵۵ میرسد بهطوریکه سهم شاغلان این کارگاهها در سال ۱۴۰۴ نیز ۸۲,۶ درصد پیشبینی شده است. با این وجود، شواهد نشان میدهد که سهم این بنگاهها از تسهیلات بانکی در سالهای اخیر، تنها ۴.۵ درصد بوده است که این رقم در مقایسه با سایر کشورها بسیار کم و ناچیز است. یافتههای این پژوهش در راستای برنامههای حمایتی دولت از SMEها یاریرسان است