:: جلد 24، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1398 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 128-117 برگشت به فهرست نسخه ها
تُنُک‌سازی مؤلفه‌های اصلی در حضور نقاط دوراُفتاده
موسی گل علی زاده* ، امیر رزاقی
دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (2598 مشاهده)
یکی از معروف‌ترین رویکردهای اکتشافی برای کاهش بُعد و توصیف ساده‌تر منابع اصلی تغییرات، تحلیل مؤلفه‌های اصلی است. با وجود مزایای جالب توجه این روش، به‌کارگیری آن در برخی از مواقع مشکلاتی را به همراه دارد. حضور نقاط دوراُفتاده در مجموعه‌داده‌ها، تأثیرهای مخربی بر نتایج این رویکرد دارد که به نظر می‌رسد گونه‌ای از مؤلفه‌های اصلی که اُستوار باشند برای اخذ نتایج معتبر، سودمند است. به علاوه، وجود بارهای میانی در برخی از ترکیبات خطی، تفسیر مؤلفه‌ها را دشوار می‌سازد که در این حالت می‌توان گونه‌ای از تُنُک‌سازی مؤلفه‌ها را در نظر گرفت. در این مقاله، برای حصول هم‌زمان مؤلفه‌های اصلی اُستوار و تُنُک، رویکرد ترکیبی کارآمدی ارائه و سپس به‌منظور ارزیابی و مقایسه آن با رویکردهای مطرح شده از شبیه‌سازی آماری بهره گرفته می‌شود. در نهایت، ابزارهای مورد اشاره در تحلیل مثال واقعی مرتبط با مجموعه‌داده‌های جرم و جنایت در آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
واژه‌های کلیدی: تحلیل مؤلفه‌های اصلی، نقاط دوراُفتاده، تعبیرپذیری مؤلفه‌ها، تحلیل مؤلفه‌های اصلی اُستوار و تُنُک، داده‌های جرم و جنایت‎.
متن کامل [PDF 512 kb]   (913 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/11/28 | پذیرش: 1398/7/30 | انتشار: 1398/7/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها